Jabra Evolve 40Van de Jabra Evolve 40 hebben wij twee varianten in ons assortiment: de Jabra Evolve 40 UC en Jabra Evolve 40 MS. Maar… wanneer is welk product het meest geschikt? Op deze pagina vertellen we over de overeenkomsten en verschillen en geven we een advies over welk model de beste keuze voor u is.

Om het verschil goed te begrijpen, is het handig om eerst de afkortingen UC en MS uit te leggen. UC staat voor Unified Communications. Oftewel een universele oplossing voor platforms zoals Zoom, Teams, Webex en GoToMeeting. MS is de afkorting van Microsoft. Deze producten zijn door Microsoft gecertificeerd en werken dus gegarandeerd optimaal samen met Microsoft-programma’s zoals Teams en Skype for Business.

JABRA Evolve 40

Belangrijkste overeenkomsten

Qua functie zijn beide toestellen exact gelijk. Beide zijn aan te sluiten USB-A en via een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting. Ook geldt voor beide hoofdtelefoons dat de afstandsbediening alleen te gebruiken is, als de headset is aangesloten via USB. Verder zijn materiaal en kabellengte exact hetzelfde.

Belangrijkste verschillen

Het enige verschil tussen beide modellen is de certificering door Microsoft bij de Jabra Evolve 40 MS. Bij dit model heb je dus de garantie dat dit product optimaal werkt met alle programma’s van Microsoft. De UC-versie werkt óók met Microsoft, maar is hier niet voor gecertificeerd.

Wanneer welk model?

Wij adviseren om in omgevingen die volledig met Microsoft werken, te kiezen voor de MS-versie. Gebruik je naast Teams of Skype for Business ook regelmatig andere programma’s of werk je bijvoorbeeld met Mac of Linux, kies dan de UC-variant.


Jabra Evolve 40

Direct bestellen

Wilt u de Jabra Evolve 40 direct bestellen? Dat kan. Kijk op de productpagina’s voor de actuele prijzen.

Heeft u nog meer vragen of bent u op zoek naar advies op maat? Neem contact met ons op, we helpen u graag.


Heeft de Jabra Evolve 40 bluetooth?

De Jabra Evolve 40 heeft geen bluetooth. Je kunt deze headset eenvoudig aansluiten via de 3,5mm aansluiting en als je de afstandsbediening ook gebruikt via USB-A. Zo kan je hem toch verbinden met bijna al je apparaten.

Is de Jabra Evolve 40 draadloos?

De Jabra Evolve 40 is geen draadloze headset. Je hebt twee mogelijkheden om de headset aan te sluiten: via USB-A of via de standaard hoofdtelefoonaansluiting (3,5mm).

Heeft de Jabra Evolve 40 noise cancelling?

De Jabra Evolve 40 heeft passieve noise cancelling. De oorkussens zijn zo ontworpen dat ze geluiden van buitenaf voor een groot deel weren. Dit geldt uiteraard alleen voor de stereo-versie van de headset. In de microfoon van de headset zit wel noise cancelling, dit betekent dat jouw achtergrondgeluiden automatisch worden gedempt voor je gesprekspartner.

Is de Jabra Evolve 40 een mono of een stereo headset?

De Jabra Evolve 40 is verkrijgbaar in zowel mono als stereo. Je kunt dus zelf kiezen welke optie het beste bij jouw organisatie past.

Welke software heb ik nodig bij de Jabra Evolve 40?

De Jabra Evolve 40 is direct als je hem ontvangt te gebruiken met je computer, laptop en telefoon. Wil je een stap verder gaan en bijvoorbeeld je gesprekken beheren, het in-gesprek-lampje activeren of je headset updaten? Download en installeer dan gratis Jabra Direct. Hiermee krijg je direct toegang tot alle functionaliteiten van je headset.

Wat is het verschil tussen de Jabra Evolve 40 en de Jabra Evolve2 40?

De Jabra Evolve2 40 is de opvolger van de succesvolle Jabra Evolve 40. Wat het eerste opvalt is het totaal nieuwe ontwerp van de headset. Qua connectiviteit is bij de Evolve2 40 de mogelijkheid om de headset aan te sluiten via 3,5mm vervallen. Dit komt doordat de functies van de afstandsbediening zijn verplaatst naar de oorschelp. Wel is het in-gesprek-lampje van de Evolve2 40 verder geëvolueerd. Deze kan nu ook paars branden en knipperen om aan te geven dat de gebruiker in gesprek is via Teams.

Hoe verbind ik de Jabra Evolve 40 met mijn computer en Mac?

Het aansluiten van de Jabra Evolve 40 kan op computers met Windows en MacOS, daarnaast kan je de headset ook aansluiten via de 3,5mm plug op je smartphone. Let er wel op dat het kan zijn dat je voor bijvoorbeeld je iPhone een verloopstekker nodig hebt van lightning naar 3,5mm. Heb je een bureautelefoon met USB of een 3,5mm aansluiting? Ook dan kan je deze headset prima gebruiken.

Kan ik de Jabra Evolve 40 aansluiten op mijn telefoon?

Je kunt de Jabra Evolve 40 aansluiten op zowel bureautelefoons als smartphones. Voor smartphones gebruik je de 3,5mm-aansluiting (al dan niet met een adapter) en voor bureautelefoons gebruik je de kabel die past op jouw bureautelefoon.


Unboxing Jabra Evolve 40 MS

In deze video pakken we de Jabra Evolve 40 MS Stereo. Deze headset is toch wel uniek in zijn soort. Dat begint al met de verpakking. De headset is namelijk niet verpakt in een kartonnen doos, maar in een plastic seal bag. Bij de headset krijg je trouwens standaard een reisetui, zodat deze onderweg geen beschadigingen oploopt.

  • SKU 6399-823-109
  • EAN/UPC 5706991017014