Bluetooth vs DECT – Wat zijn de verschillen?


Featured Video Play Icon

Draadloze headset bestaan er in vele vormen. Maar wat zijn nou precies de verschillen én overeenkomsten tussen Bluetooth vs DECT? In deze video gaat telecomexpert Nils van TelecomHunter daar dieper op in.

In de video zie je de Poly Voyager Focus 2 en de Poly Savi 8220 UC. Beide draadloze headsets die van de buitenkant een aantal overeenkomsten hebben. Het echte verschil zit aan de binnenkant. In deze video laten we je graag de belangrijkste verschillen én overeenkomsten zien.

Belangrijkste verschillen: Bluetooth vs DECT

  • De Poly Voyager Focus 2 is een bluetooth headset. Dit betekent dat je hem zonder dongel kunt verbinden aan elk ander apparaat met bluetooth. De meeste apparaten beschikken niet over DECT, daarom heb je voor de Savi 8220 UC wel een dongel nodig.
  • Het bereik van de Savi 8220 UC is daarentegen een stuk groter. DECT kan een afstand van 100 meter overbruggen, terwijl bluetooth al na 15 meter begint te storen.
  • Tot slot is DECT speciaal ontwikkeld voor telefonie. Hierdoor klinkt spraak dus beter dan bij bluetooth. Bluetooth is namelijk ontworpen voor het verzenden van data in het algemeen en dus minder specifiek voor audio.

Gebruik je een headset ook om naar muziek te luisteren? Dan adviseren wij een bluetooth headset zoals de Voyager Focus 2. Ben je op zoek naar een kwalitatieve headset voor in bijvoorbeeld een klantcontactcentrum of callcenter, kies dan voor een DECT-oplossing.

Belangrijkste overeenkomsten: Bluetooth vs DECT

  • Wij leveren beide headsets inclusief een USB-dongel. Zo kan je ze op elke computer eenvoudig gebruiken met bijvoorbeeld Teams of Zoom.
  • Ook hebben beide headsets een oplaadstation zodat je jouw bureau opgeruimd houdt en de headset steeds opgeladen is.
  • Beide headsets zijn gecertificeerd voor Teams, hebben active noise cancelling en ruisonderdrukking in de microfoon.

Kortom: twee hele goede headsets die zijn ontwikkeld met een specifieke toepassing. Twijfel je tussen DECT en bluetooth headsets? Neem contact met ons op en we adviseren je graag over een passende oplossing.

Direct één van beide headsets bestellen

Poly Voyager Focus 2 – SKU: 213727-02

Poly Savi 8220 UC – SKU: 209214-02