4 tips om thuiswerken te laten werken


Laat thuiswerken voor je werken

Sinds maart 2020 is thuiswerken voor heel veel medewerkers de standaard geworden. Aan het begin overviel het ons maar inmiddels heeft iedereen thuis een werkplek. Hoe zorg je dat thuiswerken altijd vlekkeloos verloopt? Eerder gaven we je tips voor een professioneel webinar, nu geven we 4 tips waarmee je zorgt voor de beste videovergaderingen en telefoongesprekken.

Tip 1: Update

Zorg dat al je hard- en software is voorzien van de laatste updates. Programma’s zoals Microsoft Teams en Zoom krijgen momenteel veel updates. In veel gevallen worden deze automatisch uitgevoerd. Maar wist je dat bureautelefoons, headsets en vergaderoplossingen ook geüpdate kunnen worden? Zo kunnen ze nog jaren mee in jouw organisatie.

Tip 2: Upgrade

Kan je headset of vergaderoplossing niet geüpdate worden? Denk dan aan een upgrade. De juiste audio-oplossing zorgt voor de beste weergave van geluid voor jou én je gesprekspartner. Denk bijvoorbeeld aan achtergrondgeluiden die onderdrukt worden en slimme innovaties zoals Acoustic Fence. Acoustic Fence plaatst je in een virtuele box, al het geluid buiten die box wordt volledig onderdrukt.

Tip 3: Verbind

Zorg voor echte verbinding met je gesprekspartners. Video is daarbij een waardevolle aanvulling. Dankzij de combinatie van beeld én geluid komt je boodschap sterker en geloofwaardiger over. Dit zorgt voor prettigere en efficiëntere vergaderingen met collega’s, klanten en leveranciers.

Tip 4: Comfort

Last but not least speelt ook comfort een belangrijke rol bij thuiswerken. Als je medewerkers een oncomfortabele headset hebben, zullen ze deze niet graag de hele dag gebruiken. Zorg dus voor een headset met een hoog draagcomfort, maar denk ook aan een comfortabele bureaustoel en goede verlichting.

Ben jij klaar voor thuiswerken?

Heb jij processen inmiddels zo ingericht dat ze vanuit huis en kantoor van hetzelfde niveau zijn? Top! Wil je meer weten over onze producten die zorgen voor de beste audio en video vanuit huis? Bezoek dan onze pagina met alle producten die zorgen dat thuiswerken net zo professioneel klinkt als op kantoor.